The best peppers are grown in Brussels.

Maar waarom?



Sinds 2021 wordt het overgrote deel van de pepers die we gebruiken in onze warme sauzen geteeld in samenwerking met Bigh, een aquaponicsboerderij op het dak van de Brusselse slachthuizen, op 2 km van de SWET FACTORY.


Aquaponics is een duurzame kweekmethode waarbij vissen, planten en bacteriën samenwerken in een gesloten systeem. De vissen produceren uitwerpselen die van nature rijk zijn aan voedingsstoffen, die door micro-organismen worden omgezet in meststoffen voor de planten. Op hun beurt zuiveren de planten het water, dat weer schoon terugkomt bij de vissen. Dankzij deze positieve spiraal kunnen we kwaliteitsvoedsel produceren zonder pesticiden, met heel weinig water en zo dicht mogelijk bij de consument.


Onze pepers die aquaponisch worden gekweekt met zalmforel hebben een aromatische intensiteit en natuurlijke zoetheid die conventionele methoden niet kunnen evenaren. De rijke, perfect uitgebalanceerde voedingsstoffen van de vis voeden de planten continu en zorgen voor stevig, sappig, geurig vruchtvlees met een harmonieuze kruidigheid.

Het zuivere, zuurstofrijke en stabiele water dat de forel nodig heeft, creëert een ideale omgeving voor de pepers. Er zijn geen pesticiden die hun smaak veranderen en de natuurlijke rijkdom van het ecosysteem intensiveert hun kleur, verfijnt hun huid en accentueert hun knapperigheid.




 


Implantée au cœur de Bruxelles, notre ferme partenaire incarne l’économie circulaire : production locale, recyclage naturel des ressources, réduction des transports et consommation minimale d’eau. Ce système garantit des piments récoltés à maturité, d’une fraîcheur et d’un goût incomparables, pratiquement toute l'année.


Naast hun versheid en voedingskwaliteit is het vooral hun smaak die het verschil maakt. Aquaponics-paprika's onthullen een unieke aromatische complexiteit en dit is niet het resultaat van toeval, maar het directe resultaat van een gezonde, stabiele en geoptimaliseerde kweekomgeving, waar elk element van het systeem bijdraagt aan het sublimeren van de plant, het is het absolute hoogtepunt, elke dag. 



 


Tekst door Thibault Fournal, beelden door Cyril Chevallier. 

Copyright SWET 2025.


Chipotle Morita